Niets!
Author: Maaike Helmer Category: Publisher: Published: 28 Oct, 2018 ISBN: Pages: Country: Language: Dimension: File Size: Tags:Maaike Helmer | niets |
Description:

Een spiegel, een spiegel in stukken gevallen.

Maaike geeft een heel intiem en mooie blik in haar leven, tot nu toe. Over haar pestverleden, haar leven in New York als internationaal model, haar confrontatie met suikerziekte. Maar vooral de stoere en knalharde strijd én zoektocht naar een leven. Een echt leven waar ze mag en kan zijn.

Het boek begint als een kapot gevallen spiegel. Naar mate je verder leest wordt de spiegel steeds verder in elkaar gelijmd. Tot op het eind de spiegel weer zo goed als heel is, alleen de scheurtjes zijn nog zichtbaar. Maar daar is prima mee te leven. Van een -in haar jeugd al- gebroken mens (zonder dat zij daar zelf besef van had) tot aan de persoon die ze nu is. Steviger dan ooit in haar schoentjes, een mooi gezin, een mooi (maatschappelijk) bedrijf en……het erkennen van het bestaan van ‘niets’.

‘Niets’ leest makkelijk weg, ook als jezelf (nog) niet altijd volledig geconcentreerd kan lezen. Op de Engelse (en enkele Franse) teksten na waarmee ieder hoofdstuk mee ingeleid wordt. Maar dat ligt niet aan het boek maar aan mij ;). Het staat vol met herkenning. Pestverleden, jezelf alsmaar willen bewijzen, niets is goed genoeg, altijd maar doorgaan al moet het bijna je leven kosten. Een absolute aanrader….Als je in een burn-out of depressieve periode zit is herkenning een belangrijk onderdeel van jouw herstel en ik denk dat dit boek daar een onderdeel van kan zijn.

“Niets is iets zolang iets ook niets mag zijn” (Puntkommaarop.nl)

Paperback, 200 pagina’s en is in november 2018 verschenen.

‘Niets’ is te koop bij de boekhandels. ISBN: 9789082945904 (€ 20,=) Ebook: 9789082945911 (€ 9,99)

Direct bestellen bij Maaike is natuurlijk veel leuker…dan kun je <hier> doen.

Maaike Helmer (1978) is oprichter en hoofdredacteur van stressedout.nl, het eerste online magazine over stress (en alles wat daar bij hoort). Ze werkte jaren  als internationaal fotomodel in New York, Parijs en Milaan voor bladen als Vogue, Marie Claire en merken als Pino en Atsuro Tayama. Daarna had ze een carrière als (freelance) journalist en content specialist. Ze schrijft vanuit haar huidige functie nog regelmatig voor media als Dagblad Metro, Flow en Vrouw over thema’s als stress, persoonlijke ontwikkeling en innerlijke rust.

<< Back
Terug naar boven