Stigma hier, stigma daar, stigma nog steeds overal.

Langzaamaan gaat het beter met mij. Inmiddels zo goed dat ik iets wil gaan doen wat ik mij al een tijd voorneem namelijk yoga. Tijdens mijn mindfulness training, zo’n anderhalf jaar geleden kwamen er ook een aantal yoga oefeningen voorbij. Dat voelde, voor zover dat op dat moment ging, goed.

Net voor de zomer kreeg ik een tip van iemand om in de buurt yoga te gaan doen of volgen…wat is het eigenlijk? Voor de zomervakantie heb ik contact gezocht met de persoon* die de yogalessen geeft. De communicatie kun je hiernaast lezen:

Ik wacht nog op antwoord….. Ik had deze persoon graag ‘face tot face’ gesproken om er achter te komen waarom ik niet (meer)welkom ben bij de yogalessen. Iets anders kan ik er toch niet van maken.

Ik ben inmiddels zo ver dat ik hier zeker niet wakker van lig er zijn nog yoga mogelijkheden genoeg in de buurt te vinden. Ik wil vooral dit voorval als voorbeeld gebruiken dat stigma nog steeds in een klein hoekje zit ;). En dat er nog heel veel werk aan de winkel is voor iedereen en in het bijzonder ambassadeurs van Samen Sterk Zonder Stigma, waar ik er inmiddels ook 1 van ben :).

 

* De benoeming ‘De persoon’ is niet denigrerend of negatief bedoeld….Het gaat mij niet om de persoon persoonlijk maar om het voorbeeld van stigma en daarom heb ik de namen ook zwart gemaakt. Ik ben vooralsnog van mening dat deze persoon geen ‘kwade’ bedoelingen heeft. En ik denk dat er gehandeld is vanuit onwetendheid.

Terug naar boven