Puntkommaarop

Puntkommaarop is zoals je waarschijnlijk al begrijpt, een samenvoeging. Een samenvoeging van ‘puntkomma’ en ‘kom maar op’. En zelfs van de eerste twee letters van mijn naam; Ro, zoals ik vaak door vrienden genoemd wordt.

De puntkomma (semicolon).

Als een schrijver het leesteken puntkomma gebruikt i.p.v. een punt wil het zeggen dat een zin nog niet klaar is. Symbolisch vertaalt: de schrijver is ‘de persoon’ en de ‘zin’ het leven.

En voor mij persoonlijk houdt dat in dat de ik ( de schrijver) zeker nog niet klaar ben met de het leven (‘de zin’). 

Kom maar op.

Staat voor dat ik het nog niet beu ben. Kom maar op met die uitdagingen van het leven. En kom maar op met de shit. Ik kan wel stellen dat ik ervaringsdeskundige ben als het om burn-out en depressies gaat. En ik wil jou daar bij helpen om het te gaan herkennen, erkennen maar vooral te accepteren. Vooral dat laatste is erg belangrijk. Zolang de acceptatie er niet is….blijf je vooral in strijd met jezelf en wordt het bijna onmogelijk om eruit te komen.

Tattoo.

Onderstaand verhaal (project)heeft mij zo geraakt dat ik ook een semicolon tattoo heb laten zetten in combinatie met een Yin Yang symbool.  Ik ben op het idee gekomen door Marijke Groot. Ik ‘ken’ haar door een uitzending van Sophie Hilbrand ‘Sophie in de mentale kreukels’. Waar zij openhartig praat over haar depressie. Het Yin Yang symbool staat voor de balans in het leven. In combinatie met de puntkomma is het voor mij dagelijks een reminder dat het leven wel leuk, mooi prettig kan zijn. Maar dat er ook minder leuke, mooie en prettige ervaringen zijn en zullen blijven in het leven. En dat die er ook bij horen.

Project Semicolon.

‘Project Semicolon’ is in het leven geroepen door Amy Bluel, een meisje dat de puntkomma tatoeage op de kaart heeft gezet om een bijzondere reden. Deze rage begon namelijk met de beslissing van Amy Bluel om deze tattoo op haar pols te laten zetten nadat ze haar vader was verloren. Hij had zelfmoord gepleegd na een jarenlange worsteling met depressie. Na de dood van haar vader vond ze dat er meer aandacht moest komen voor mensen met depressie, zelfmoordneigingen en andere psychologische klachten. Ze wilde dit alleen wel op een positieve manier doen. Daarom startte ze een project genaamd ‘Project Semicolon’, oftewel Project Puntkomma. Met dit project wil ze mensen met depressie, zelfmoordneigingen en verslavingen vertrouwen en hoop geven.

Terug naar boven