Sofasessies

SofasessiesMarian Mudder ( zij is o.a. actrice en bekend van Baantjer en Vrouwenvleugel) heeft een boek geschreven over haar ervaringen met diverse soorten van therapie om van haar angsten en depressies af te komen. Het titel van het boek is passend ‘Sofasessies’. Ze heeft haar boek vertaalt in een theatervoorstelling. Afgelopen zaterdagavond gaf ze een van haar try-out voorstellingen in Oosterhout in een knus klein theater ‘De Schelleboom”.

Het boek is voor mij een steun in de rug (geweest). De voorstelling was voor mij een hetzelfde maar dan net nog wat extra. De expressie en de intonatie geven net dat extra. Waardoor een aantal dingen nog beter binnenkomen en vooral blijven hangen.

Het boek had ik al gelezen en was erg nieuwsgierig naar de theateruitvoering. Het boek is makkelijk leesbaar met een lach en een traan. Marian beschrijft heel duidelijk welke (alternatieve)therapieën zij gevolgd heeft om van haar depressie(s) af te komen. In de jaren ’80 is zij haar zoektocht begonnen bij het RIAGG. Hierna heeft zij o.a. nog Speyertherapie, Reiki, Primal Scream-therapie, Avatar en diverse andere dingen uitgeprobeerd maar de ‘echte’ oplossing zat er niet tussen. Uiteindelijk is ze er uitgekomen door hulp van een ‘gewone’ psycholoog, EFT (Emotional Freedom Techniques), mindfulness, yoga en zichzelf.

Ik ga verder niet dieper in op alles in wat er in het boek staat, net zo min als wat ze in de theatervoorstelling vertelt. Dat is voor jezelf om daar achter te komen door het boek te lezen en/of naar de theatervoorstelling te gaan. Hier kun je de data vinden waar en wanneer zij bij je in de buurt komt: http://www.marianmudder.nl/acteren

 

 

Een reactie

Reacties zijn gesloten.

Terug naar boven