Samen minder suïcide

Afgelopen week was een intensieve, indrukwekkende en mooie week. Het was de week van de Roadtrip ‘Samen minder suïcide’  van 113 Zelfmoordpreventie. Op maandag was de aftrap in Vlissingen met the Walk into the light (initiatief van Koos de Boed). De Roadtripbus is hierna na Middelburg en rond de middag naar Goes doorgereden. Om na deze dag nog verder het land in te trekken.

Op maandag was ik één van de ervaringsdeskundigen die er vanuit het Zeeuwse bij waren. En wat een mooie en kippenvel gesprekken heb ik gehad en zijn er gevoerd door anderen. Ik kom hier in een latere blog vast nog op terug….. Ik heb nog zoveel mooie dingen te delen dat ik niet weet waar ik mag beginnen, maar…..

Vandaag 10 september 2022 is het Wereld Suïcidepreventie Dag. Een dag om ons (meer) bewust te maken dat het iedereen kan overkomen. Sombere, donkere gedachten tot aan de gedachte van zelfdoding toe. Misschien niet jijzelf (op dit moment) maar wellicht wel bij iemand in jou naaste omgeving.

Onze Maxima roept op deze dag ook op om vandaag (en andere dagen) eens stil te staan en te denken aan mensen die op welke manier dan ook met suïcide te maken hebben gehad of er nog mee in aanraking gaan komen.

Terug naar boven