Wereld suïcide preventie dag

In de aanloop naar World Suicide Prevention Day 2022 op 10 september 2022 zijn er in de week voorafgaand (5-9 september) door het gehele land verschillende activiteiten en events.
Wereld Suïcide Preventie Dag is een dag om met elkaar stil te staan bij zelfdoding én bij de waarde van het leven. Een van de belangrijkste doelen van Wereld Suïcide Preventie Dag is “om het bewustzijn over suïcidaal gedrag te vergroten en hoe dit effectief te voorkomen”, aldus de WHO.

In Zeeland is op maandag 5 september o.a. ’the walk into the light.’ Ikzelf loop hierbij mee en zal daarna met de Roadtrip meegaan naar Goes. Om daar bij het ADRZ Goes en Emergis, centrum voor geestelijke gezondheidszorg samen met andere ervaringsdeskundigen en hulpverleners van o.a. 113 Zelfmoordpreventie en Stichting HerstelTalent
Je bent van harte welkom om mee te lopen en/of jouw verhaal te vertellen 🙂 Ook op andere locatie in het hele land wordt er naar het licht gelopen. Kijk hier of op de afbeelding voor de locaties en/of meer informatie. 

Terug naar boven