Steeds meer aandacht voor depressie

Gelukkig….is en komt er steeds meer aandacht voor de psychische ziekte ‘depressie’. En dan vooral over het taboe wat er nog steeds omheen hangt. Diverse programma’s op televisie, aandacht in kranten en magazines. Super goede zaak, vind ik. Maar we zijn er nog niet….nog lang niet. Ieder beetje helpt wat bij draagt aan het onder de aandacht brengen en houden van deze stiekeme geniepige ziekte. Gelukkig ook dat depressie door veel meer mensen als ziekte erkent wordt. Dat zijn kleine stapjes in de goede richting.

Als de vraag “Alles goed ?” aan jou gesteld wordt durf jij dan eerlijk antwoord te geven? Ik durf te stellen dat dit heel vaak niet zo is. Zeker als het om iemand gaat die je niet zo goed kent. Waarom eigenlijk niet? Waarom durven we dat dan toch niet altijd te zeggen??

Allesgoed.org is één van de organisaties die zich inzet om aandacht rondom depressie te vergroten voor degene die het treft maar zeker ook voor de naasten. Neem <HIER> een kijkje op de site van Alles Goed. Hier zijn o.a. een aantal persoonlijke verhalen van diverse mensen te lezen. Daarnaast heeft ‘Alles Goed’ een kledinglijn. Ik kan uit ervaring vertellen met ‘Alles Goed’ als tekst op je borst…levert dit gegarandeerd aanleiding tot mooie en interessante gesprekken. Klik <HIER. voor de kledinglijn.

 

Terug naar boven