Mijn boekenplank

In de loop van de tijd heb ik, wanneer mijn ‘toestand’ het toeliet, een aantal zogenoemde zelfhulpboeken gelezen. Voor mij stuk voor stuk aanraders.

Ik vond vooral ‘Pil’ van Mike Boddé erg goed, aangrijpend, herkenbaar en met heerlijke (zwarte) humor geschreven.

Inmiddels zijn het er al een aardig aantal en daarom wil ik deze graag met jullie delen, in de hoop dat je er ook iets aan kan hebben.

Op deze pagina vind je een aantal (zelfhulp)boeken die ik op mijn boekenplank heb staan of liggen :).

Eerlijk gezegd heb ik ze nog niet allemaal helemaal gelezen maar dat gaat zeker wel gebeuren.

Eén reactie

  1. Maartje

    Goedemorgen Roland,
    Mag ik er een boek aan toevoegen? Ik ben bezig met ACT wat staat voor Acceptance and Commitment Therapy (Hayes, Wilson & Strosahl). Dit is een derde generatie gedragstherapie die cliënten helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die ze tegenkomen (Acceptance), zodat men kan blijven investeren in de dingen die ze écht belangrijk vinden (Commitment). Het werkboek dat ik heb heet: Uit je hoofd in het leven (Steven Hayes). Ik vind het een gezonde visie op het leven die voor iedereen van belang kan zijn. Veel uitleg, vaak ook grappig, over hoe onze hersenen werken; wat een onbegonnen zaak het is om je overweldigende gedachteproductie te bevechten bijv.; wat er gebeurt als je dat wel blijft proberen en wat als je die strijd staakt.
    Een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *