Zelfcompassie in praktijk

‘Wel of niet?
Niet; om onze (potentiële) klanten niet in de steek te laten. Wel; omdat we juist ook aan onszelf moeten denken. En dat gaan wij doen. (Zeker na het heftige eerste half jaar van 2020). We gaan een weekje met de caravan in en rond de Oisterwijkse bossen tot rust komen.’

Zelfcompassie in praktijk

Dit bericht heb ik op de Facebookpagina van het Wegwijs Lokaal gezet. Waarom? Omdat wij aan vakantie toe waren. Heel simpel :). Het was eerst de bedoeling dat Marelle ‘alleen’ zou gaan. Althans ik zou de caravan e.d. naar de camping brengen en weer terug naar huis gaan om de winkel te runnen. “Eigenlijk ben je helemaal mesjokke!” bleef een gevoel (stemmetje) tegen mij zeggen. En dat gevoel had natuurlijk helemaal gelijk. Natuurlijk is het hoogseizoen en natuurlijk is er omzet te maken….zeker nu we met een klein terras werken en de temperaturen heel zomers zijn. Maar er is meer, dat heb ik de laatste jaren geleerd en nu in praktijk gebracht. De winkel is ‘gewoon’ een weekje gesloten en Marelle en ik zijn een hele week op vakantie! Zelfcompassie in praktijk.

Een hele week, heerlijk. En de eerste keer dat we echt, sinds de komst van de kids, samen op vakantie zijn. In het mooie Brabantse land. Op Natuurcamping Morgenrood in Oisterwijk. In tegenstelling tot de laatste vakantie in Frankrijk voor mij ook echt een vakantie met dito gevoel. Dinsdag hebben we nog bezoek gehad van Patrick Lodiers en z’n filmcrew, voor het programma “Leven voor de dood” dat in het najaar van 2020 (als het goed is) uitgezonden gaat worden (hierover later meer…). Hoor je denken….je bent op vakantie en dan laat je een filmploeg toe om jou ‘lastig te vallen’? “Ja” zeg ik dan. Ik wil duidelijk maken en laten zien dat als je een depressie hebt (of andere geestelijke kwetsbaarheid) je niet als een suf vogeltje thuis hoeft te blijven zitten. En dat je, mits de situatie het natuurlijk toelaat, zeker ook plezier en lol kunt hebben. Helemaal niets mis mee.

En naar ons zin hebben we het! Heerlijk lezen, wandelen, fietsen (met bijbehorende zadelpijn ;)), onszelf culinair laten verwennen, genieten van de omgeving en belangrijk! van elkaar.

 

 

Terug naar boven