Er is niet alleen de ziek(t)e…..

Jij kan dan wel degene zijn die ziek is…..maar er is meer. De naaste omgeving wordt vaak vergeten dat die er (ook nog) is. Vrouw, vriendin, man, vriend, kinderen, andere familieleden…..Er is vaak een brede cirkel van mensen om de zieke heen.

Ik ben supertrots om mijn vriendin, Marelle, dat zij openstaat om haar kant van het verhaal te vertellen. In de hoop dat andere familie-ervaringsdeskundigen hier eventueel steun of tools kunnen halen. Dat ook zij juist niet alleen (hoeven te) staan. Daarom vinden wij, Marelle en ik, het ontzettend belangrijk dat deze verhalen ook verteld en gehoord worden. Om meer begrip te kweken voor zowel de zieke als de direct betrokkenen. Maar ook om eens een andere kant te horen. Dat het voor hen ook vaak niet meevalt in het dagelijks leven.

En dit is niet het enige; Marelle heeft al eerder meegedaan aan een project van DSM-meisjes (als naaste van iemand met een psychische kwetsbaarheid, en er wordt een interview met Marelle in de Linda gepubliceerd (editie die uitkomt op 16-9-2020).

Deze podcast deel 4 van een serie van 6. Gemaakt en opgenomen door Hersenstichting ambassadrice Annemiek Lely. Luister vooral ook de andere podcasts (terug).

 

Terug naar boven