Leven voor de dood

UPDATE: zucht….inmiddels is bekend dat het niet 24 maart 2021 gaat worden maar 14 april 2021, dat de eerste aflevering te zien gaat zijn.

Begin 2020 las ik een bericht op Facebook met een oproep van BNNVARA voor een nieuw op te nemen programma over zelfmoord/zelfdoding. Ze waren opzoek naar (jonge)mannen. En ik heb daar gelijk op gereageerd omdat ik weet dat het voor dergelijke programma’s e.d. lastig is om mannen te vinden die bereidt zijn om (openhartig) hun verhaal te doen. Na een prettig (met een lach en een traan) telefoongesprek met Maartje (van BNNVARA) kreeg ik te horen dat ik 1 van de 5 personen zou worden die enige tijd gevolgd zou gaan worden….door Patrick Lodiers. Wat ik op dat moment nog niet wist was dat ik ook een dagboekcamera zou krijgen…dat is pas eng ;).

Inmiddels zijn er al een aantal opnamedagen achter de rug. Patrick en z’n crew hebben al opnamen gemaakt bij ons thuis, de winkel (het Wegwijs Lokaal), de moestuin en op de camping in Oisterwijk, waar we afgelopen zomer even lekker een weekje met de caravan gestaan hebben. Door alle coronatoestanden zijn zaken een beetje uitgelopen maar het programma krijgt steeds meer vorm. Inmiddels is bekend dat de eerste uitzending gepland staat op woensdag 24 maart 2021.

De boodschap vind ik zo belangrijk dat ik zelfs af en toe mijn Wegwijs Lokaal een dag dicht doe voor opnamen. Er is mijn inziens nog steeds teveel stigma en taboe als het over zelfmoord, zelfdoding gaat. Als je weet dat het aantal zelfdodingen onder mannen dubbel zo hoog ligt dan onder vrouwen….dan is er nog veel werk aan de winkel.

Heb je nog vragen/opmerkingen o.a. contact opnemen met 113.nl Schaam je niet….maar praat erover.

Terug naar boven