Doordrenkt

Wie had dat een paar jaar geleden kunnen bedenken….dat ik zo ontzettend onderuit zou gaan. Overwerkt, (weer) een depressie en een mega burn-out.

In de depressie zat ik zo diep dat het weinig gescheeld heeft of ik had deze (en andere) blog(s) niet meer kunnen schrijven. Nu, zo’n 4 jaar later, gaat het gelukkig stukje bij klein stukje beter met mij. Natuurlijk heb ik nog mijn mindere dagen, niets menselijks is mij vreemd ;). De laatste periode kan ik mij gelukkig prijzen dat ik rond een 6 blijf zitten (op de schaal van 0-10). En dat is voelt voor mij prima. Natuurlijk zou een 7 of zelfs 8 misschien nog leuker zijn…dan heb ik het echt superdeluxaflex naar mijn zin. Voorlopig vind ik het prima zo. En doe ik dingen die bij mij passen en waar ik mijn passie(s) in kwijt kan. Ik hou uiteraard mijzelf in de gaten en als ik het zelf even vergeet…dan is daar altijd Marelle, Malik en Robin die mij bij de les houden.

In het laatste jaar is er veel gedaan en langsgekomen. Podcast-opnamen, radio en tv, kranten. Mijn winkel, het Wegwijs Lokaal, gaat steeds beter qua omzet en zijn er zelfs uitbreidingsplannen. Ja sorry, het ondernemersbloed blijft in mijn lichaam stromen. Nee helemaal geen sorry! Hahaha, ging ik weer, mijzelf verontschuldigen omdat ik iets (her)ontdekt heb wat ik superleuk vind en ‘bang’ zijn wat een andere ervan denkt en/of zegt. Ik ben het UWV ontzettend dankbaar dat zij mij hierin helpen en steunen om dit op te zetten en verder uit te bouwen. Dat mag ook wel eens gezegd worden. De mensen die mij (een beetje) kennen weten wel dat ik niet (te) lui ben om te werken maar als ik in loondienst bij een baas zou moeten (gaan) werken weet ik wel dat het niet goed zou gaan met mij. Ik heb nu structuur die ik zelf in kan vullen en dat werkt het beste voor mij.

In de tussentijd heb ik her en der mijn psychische kwetsbaarheden (negatiefjes) gebruikt om in positieve zin te gebruiken met bijvoorbeeld spreekbeurten, interviews in kranten en andere media. Marelle heeft met een interview in de Linda gestaan. Samen met 4 andere personen word ik gevolgd door BNNVARA’s Patrick Lodiers voor het programma “Leven voor de dood”. Een serie van 6 afleveringen die volgend voorjaar op tv gaan komen. Laatst nog is er een podcast opgenomen door Maarten Dallinga*. Hierin vertel ik mijn verhaal naast twee andere Zeeuwen. Deze gesprekken met ons drie zijn verwerkt in de podcast “Doordrenkt”. Marelle komt ook aan het woord, als naaste van….

Vanaf 1 december 2020 komt er t/m 22 december iedere week een aflevering online. De podcast is gemaakt in opdracht van GGD Zeeland voor “Zeeland Zonder Zelfmoord”.

De podcast gaat te beluisteren zijn via de website van GGD-Zeeland of in jouw (favoriete) podcast-app. Meer informatie hierover kun je <hier> vinden.

 

*Maarten Dallinga is journalist en podcastmaker. Op zijn website kun je meer en over en van hem vinden.

Denk jij aan zelfmoord of vermoed je dat iemand met deze gedachten rondloopt? Praat erover!

Of ga naar www.113.nl of bel 0800-0113

 

Terug naar boven