Aflevering vijf alweer….

Vanavond alweer aflevering vijf van ‘Leven voor de Dood’ bij BNNVARA op NPO 1. Een intense en mooie aflevering. Met Simone, Rudy en ikzelf. In deze aflevering komt Marelle, als naaste, aan het woord, tijdens ons weekje vakantie bij Natuurcamping “Morgenrood” in Oisterwijk. In deze aflevering zijn wij in Den Haag, op het Binnenhof om precies te zijn. Mijn oude werkplek de fractie van de SP in de Tweede Kamer. Hierbij komt ook oud-collega Ingrid aan het woord. Dat was voor mij een hele mooie maar spannende, ontroerende en vermoeiende dag. De moeite om naar te kijken, zeker voor mijn oud-collega’s van de SP. Met 1 persoon in het bijzonder…..V.M. De enige negatieve schakel in het geheel. Voor de rest is destijds alles prima en netjes afgehandeld. In de Ziektewet en later met de transitie naar het UWV. Mag ook gezegd worden. Wilde dit er toch even bij vermelden omdat ik weet dat er wilde cowboy verhalen rondgingen en wellicht nog wel gaan over hoe het allemaal verlopen is. Ik ben een aantal mensen nog dankbaar over dit verloop, in het bijzonder Manja en Meta. Het begrip (of in ieder geval een goede poging daartoe) en het geduld wat er met mijn persoontje geweest is. Maar natuurlijk ook een aantal oud-collega’s die wel wisten van hoe en wat en waar ik terecht kon tijdens mijn zogenaamde contactmomenten.

En hoe actueel wil je het hebben? De laatste paar dagen gaat het over de enorme werkdruk in en rondom de Tweede Kamer. Burn-out (of erger) zijn aan de orde van de dag in deze omgeving. En zeker niet alleen bij de bewindslieden! Ik heb er bij mijn toenmalige werkgever een aantal zien gaan en (een aantal gelukkig) weer zien terugkomen. En dat is zeker niet alleen bij de SP zo. Het is goed dat ook hier meer aandacht voor komt ‘en blijft!

Terug naar boven