Veel geleerd……

De afgelopen 10-15 jaar zijn, op z’n zachtst gezegd, enerverend te noemen. Van een hectisch bestaan als volksvertegenwoordiger, regio-vertegenwoordiger, fractiemedewerker (allemaal bij/voor de SP) en meer….. En dan….pats, boem tot stilstand en tot niets/niet veel in staat zijn. (zie o.a. Jij? Hoe kan dat nou? Jij bent altijd zo positief” van april 2017).

April 2019 de opening van het Wegwijs Lokaal in een kleine winkel aan de Markt in Sint-Maartensdijk. Mijn eigen re-integratieplek. Juli 2021 heropening in een grotere winkel aan de Kaaistraat, naast ons eigen huis. Eind december 2023 het besluit genomen om (op termijn) te gaan stoppen en een overnamekandidaat te gaan zoeken. Als je regelmatig mijn blogs volgt zie je het regelmatig terugkomen, mijn grenzen en er vooral overheen gaan. Het was een taaie en lastige beslissing, het besluit om te (gaan) stoppen. Lang (en heel af toe nog wel) het gevoel van falen. Waarom kan ik niet ‘gewoon’? Waarom lukt het niet ‘gewoon’? Marelle zou zeggen: “je bent niet voor niets afgekeurd”. En ik denk, nee ik weet het wel zeker, dat daar af en toe de worsteling zit….100% acceptatie van het feit dat ik afgekeurd ben. Gezien mijn aard zal dit een lastig iets blijven, deze acceptatie.

Gelukkig gaat het (steeds) beter als het gaat om het feit dat ik bepaalde zaken ‘gewoon’ niet meer kan te accepteren. In ieder geval niet meer in het tempo en de manier waarop ik het ‘vroeger’ wel kon. De afgelopen twee jaar is dat steeds meer en meer tussen m’n oren gekomen dat ik bepaalde zaken niet meer (aan) kan. Ik probeer te kijken naar dingen die nog wel mogelijk zijn in alle rust, reinheid en regelmaat. En merk dat dit mij veel goed doet en mooie dingen brengt.

Onderstaande interview komt uit het april nummer van ‘Tuus in Smerdiek’. Een mooi en informatief magazine dat gemaakt wordt door mensen uit Smerdiek (Sint-Maartensdijk), voor inwoners van Smerdiek. Beelden en tekst door: Marjolein de Leeuw-Teeuw.

Luister nou!

Terug naar boven