Half jaar.

Rond de jaarwisseling heb ik het besluit genomen om de winkel (Het Wegwijs Lokaal) in de verkoop te doen. Een ‘last’ waar ik al langer mee rond liep. Maar mijn covid besmetting in december gaf het laatste duwtje om de knoop door te hakken. Inhoudelijk meer, kun je hier lezen.

Een half jaar verder kijk ik eens terug en sta nog steeds 100% achter deze beslissing. Er zijn een paar gegadigden langs gekomen en weer afgehaakt. Momenteel nog met iemand in gesprek, dus wie weet….

Een half jaar verder en bijna een jaartje ouder. In april een superleuke vakantie gehad op La Palma. Onze vrienden Alice en Kees weer gezien en natuurlijk ook bij Jaap en Annelies (vrienden van Alice en Kees en inmiddels ook wel een beetje van ons ;)) gaan kijken wat een mooie plek zij gevonden hebben. En een heerlijke wandeling met Femke in het noorden van het eiland. Wat een eiland!!! Verschillende microklimaten met allemaal hun eigen (ver)gezichten en biodiversiteit. Maar wat wel veel hetzelfde is, is de weg. Veel hoogteverschil en bochten.

Een half jaar verder en inmiddels officieel aangesloten bij Het Oererf (zie: ‘rijdende trein’. ) We leren elkaar steeds beter kennen en dat voelt erg goed. Met het Hemelvaartweekend met z’n alle gekampeerd op een camping (Minicamping Heide) vlakbij Venray. Allemaal knus bij elkaar op een veld. Samen lachen, koken, eten, wandelen en een bezoek gebracht aan een ecobouw-project. Een project, De Wereldboom, van Frank en Monique van der Zanden, waarbij een bestaande woning helemaal verduurzaamd wordt met biobased materialen, zoals stro. Een aantal mensen van de Oererf groep zijn een middag mee gaan helpen om meer gevoel te krijgen en wat ervaring op te doen. 

Het leukste, mooiste en belangrijkste nieuws kwam in juni uit Breda. Malik haalde zijn hbo diploma aan de BUAS. Net als zijn vriendin, Meghan, hebben zij nu beide een bachelor of arts in leisure and events. En wat ben ik, zijn wij, supertrots en -blij !!!  Hij mag gelijk aan de slag in de Efteling en wie weet wat er nog meer volgt.

(H)erkenning.

Terwijl ik het laatste half jaar probeer terug te halen in gedachte en een aantal zaken in tekst aan het omzetten ben (aan het bloggen dus eigenlijk ;)), bekruipt mij de gedachte: ‘waarom doe je dit eigenlijk?’. Goeie vraag natuurlijk. Waarop het antwoord niet zo moeilijk is. Omdat ik het leuk vind om te doen. Maar zeker als reflectiemoment(en), die heb ik al vaker onbewust maar sta mijzelf toe ook om deze bewust in te lassen. Mij helpt het in ieder geval ;). Een van de redenen dat ik mijn ervaringsblog www.puntkommaarop.nl startte was en is nog steeds, mijn ervaringen delen. Als helpende hand ((h)erkenning) maar ook om zaken van mij af te (kunnen) schrijven. En dan bedoel ik ook alles. De minder leuke dingen en de leuke dingen. Therapie, vallen en weer opstaan, tegen grenzen aan (blijven) lopen en vooral acceptatie. Ik accepteer steeds vaker dat ik, zoals Marelle zou zeggen, niet voor niets afgekeurd ben. En dan kom ik weer terug bij het begin van deze blog….deze acceptatie heeft mij het inzicht gegeven dat het zoeken naar een opvolger of opvolgers voor Het Wegwijs Lokaal een goed besluit is en blijft. En mocht het voor juni 2027 niet gelukt zijn om iemand te vinden…..dan sluit Het Wegwijs Lokaal in juni 2027 in ieder geval haar fysieke deuren……

Terug naar boven