Workshop ‘Perfectionisme de baas’

Zaterdag de 24ste maart zaten m’n dochter en ik op tijd in de auto om samen naar Amstelveen te gaan. Er handig dat zij haar rijbewijs heeft, ik kon heerlijk relaxed meerijden :). “Amstelveen, da’s een tering eind rijden?” Hoor ik je denken, ja Amstelveen. (Enne het is net zover als andersom.) Naar een workshop ‘Perfectionisme de baas’ van Roos Streumer. Roos is o.a. stress counsellor en trainer en zij is eigenaar van haar eigen bedrijf ‘Mentaal Onderhoud, Jouw mentale APK.’

Waarom ?

Extreem hoge eisen of perfectionisme, is een ‘schema’ zoals dit genoemd wordt in de ‘schematherapie’. Het is één van de eigenschappen (schema’s) dat bij mij heel hoog scoorde toen ik heel, heel veel vragen ingevuld had bij mijn psycholoog om te bekijken wat ze met mij aan moesten. Gaandeweg de workshop kwam ik er voor mijzelf achter dat ik op de juiste weg ben met mijzelf, als het om perfectionisme gaat. Ik wist al wel dat ik niet zo heel extreem perfectionistisch meer was als 20, 25 jaar geleden maar het was er zeker nog wel. Perfectionisme heeft wel een negatieve klank voor velen. Er is een onderscheid te maken in gezond en ongezond perfectionisme. Bij mij was er nog veel ongezond perfectionisme aanwezig, zeker vóór mijn burn-out en depressie. Het viel mij tijdens deze workshop op dat ik dankzij de therapieën en mindfulness en dergelijke mijzelf op dit terrein al meer ontdekt heb. En dat ik hierdoor mijn ongezond perfectionisme meer en meer omgezet heb naar gezond perfectionisme. Het lukt nog niet altijd even goed…maar steeds meer en beter.

Workshop.

Doordat het een kleine groep van vijf personen was kreeg iedereen ruim de tijd voor zijn of haar inbreng. Hoofdzakelijk ‘haar’ inbreng in de vrouwelijke zin want ik was weer eens de enige man :).

De inhoud van de workshop is prettig en goed opgebouwd. Roos laat genoeg ruimte voor de dynamiek vanuit de groep. Het was zo één uur. Door haar enthousiasme en het vertellen uit eigen ervaring is er eigenlijk geen drempel meer en voel je jezelf zo op je gemak. Achteraf krijg je nog een mooie en uitgebreide hand-out toegestuurd zodat je alles nog eens op het gemak kunt nalezen en inzetten voor een makkelijker en leuker leven ;).

Meer weten over Roos en/of de workshop? klik <HIER>

Terug naar boven